Contactgegevens

Bezoekadres:
Kerklaan 30 / BL-005
(geen post!)
Postcode:
9751 NN Haren (Gn)
Tel.:
+31 (0)6 – 46 07 22 77
Postadres:
Postbus 69
Postcode:
9750 AB Haren (Gn)

Privacywetgeving; voldoen aan de AVG

Vanaf 25 mei gaat de nieuwe privacywet; de AVG in werking. Dit is een wet met grote gevolgen; de wet wordt zelfs gezien als de grootste verandering op het gebied van privacywetgeving sinds de intrede van het internet. Organisaties die persoonsgegevens verwerken, zullen vanaf 25 mei veranderingen moeten doorvoeren om te voldoen aan de AVG.

In de praktijk betekent dit dat vrijwel iedereen aan de slag moet. In principe verwerkt iedere organisatie namelijk op de een of andere manier wel persoonsgegevens. Persoonsgegevens zijn kortgezegd namelijk alle gegevens die naar een persoon te herleiden zijn. Dus een naam, een foto of een email-adres zijn persoonsgegevens maar ook bijvoorbeeld een HR-dossier of een IP-adres.

Hoewel het doorvoeren van maatregelen om aan de AVG te voldoen zeker in het begin tijd en energie kost, biedt de nieuwe regelgeving van de AVG zeker ook kansen voor organisaties. Door te voldoen aan de eisen uit de AVG, laat je als organisatie namelijk zien dat je een betrouwbare partner bent op het gebied van privacywetgeving. Je zorgt er met de AVG simpelweg voor dat jouw klanten en medewerkers weten dat hun persoonsgegevens bij jou in goede handen zijn.

Wij helpen je graag bij het voldoen van aan de regelgeving van de AVG. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Uw adviseur

mr. Henk
(K.H.)
Leeuwerke

Gerelateerd nieuws

Waarom een serieuze aanpak van privacy-proof worden voor de AVG commercieel zo waardevol is

Het is duidelijk dat de voorbereiding op de AVG nogal wat voeten in aarde heeft. Wanneer je nu je commerciële processen niet op een pragmatische manier afstemt op de AVG, kunnen marketing, sales, administratie, finance, HR en customer support straks niet zomaar meer...

Wat houdt de nieuwe Europese Privacywetgeving, de AVG, nu eigenlijk in?

De AVG regelt het verzamelen, het verwerken en het gebruik van persoonsgegevens van burgers door bedrijven. Al sinds 1 september 2001 wordt dit in Nederland geregeld door de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp), met als toezichthouder de Autoriteit Persoonsgegevens (...

Wat wil Europa, en dus ook Nederland, met deze nieuwe privacywet bereiken?

Allereerst is er een politiek motief. Met de komst van Google, en grote Cloudaanbieders, zoals Microsoft, Apple en Amazon, zijn deze grote private bedrijven steeds meer data en persoonsgegevens gaan verzamelen over ondernemingen en burgers. Met steeds geavanceerdere en...
Wij maken gebruik van cookies
Op www.jadejuristen.nl gebruiken wij cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om advertenties te tonen, ook met tracking cookies van derden die jouw internetgedrag volgen. Bekijk ons cookiebeleid. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken.